Yükleniyoru Kapat

Mantolamada Nelere Dikkat Edilmeli?

  • 18 Şubat 2020, 14:06

Bina Cephe Mantolama, binaların dış cepheleri için uygulanan ısı yalıtım sistemine verilen isimdir. Bina Cephe Mantolama binaların ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltır, Bina Cephe Mantolama izolasyon sağlar ve ısı transferinden ve termal gerilmelerden kaynaklanan küf, rutubet, duvarlardaki çatlama ve dökülmeleri önleyerek bakım ve onarım maliyetini düşürür.

 

Dış cephe yalıtımı için Türkiye'de son yıllarda uygulanmaya başlanan Bina Cephe Mantolama işlemi Avrupa ülkelerinde standartlarla tescillenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır.

 

Binalarımızda ısınmak ve serinlemek amacıyla kullandığımız kalorifer, kombi, klima ve buna benzer cihazların kullandıkları enerji, Bina Cephe Mantolama uygulaması ile yüzde 50 oranında azalabilmektedir. Şayet binaların çatı ve temeli için de ısı yalıtımı sistemi yapılmış ise bu oran yüzde 60′lara kadar çıkabilmektedir.

 

Bina Cephe Mantolama yapılarda en önemli ısı kaybı yaratan kiriş ve kolonları da içerir. Binaların dış cepheleri ve bina duvarlarının tamamını kaplamadıktan sonra mantolama sisteminden verim alınamaz.

 

Bina Cephe Mantolama sisteminin en önemli özelliği hiçbir aralık kalmayacak şekilde binanın dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile tamamen kaplanmasıdır. Bina Cephe Mantolama sistemi uygulanırken, kirişler, kolonlar, pencere merkezleri, duvarlar, çıkma altları dahil olmak üzere bir bütün olarak düşünülüp uygulamaya geçilmelidir. Bina Cephe Mantolama dış cephe yalıtım sistemleri sayesinde yapılarda korozyon problemi yaşanmaz, iyi bir mantolama binanın ömrünün uzamasını sağlar.